Shotokan Karate

"The ultimate aim of Karate lies not in victory or defeat, but in the perfection of the character of its participants."

Shotokan Karate

Vi trener tradisjonell Shotokan Karate-dō, som har sin opprinnelse fra Japan, og er en av de opprinnelige tradisjonelle stilartene. OBK er medlem av Japan Karate Association (JKA) Norway.
OBK er også medlem av Norges Idrettsforbund (NIF) samt Norges Kampsportforbund (NKF).

Kihon

Kihon er kjernetreningen i karate og det er her man lærer de grunnleggende teknikkene. Disse repeteres og perfeksjoneres. Målet er at teknikkene skal flyte naturlig, både enkeltvis og i kombinasjoner. Gode grunnteknikker er grunnsteinen for videre utvikling i kata og kumite.

Kata

Kata er hjertet i de fleste karatesystemene. Målet med kata er å utvikle hele karateutøveren. En kata består av en serie teknikker og bevegelser, satt sammen i et fast mønster. Disse er logiske arrangementer av blokkeringer, slag og spark. Det finnes i dag et 50-talls kataer, hvorav 26 utgjør kjernen som vanligvis praktiseres innenfor Shotokan Karate.

Kumite

Kumite er kampdelen i karate og det er her teknikkene man lærere i kihon og kata settes ut i livet. Under trening og konkurranse stoppes teknikkene når det oppstår kontakt med motstanderen. En av de største utfordringene er å få til en teknikk som er kraftfull og samtidig kontrollert. Man begynner kumite-trening først med avtalte teknikker og går gradvis videre til fri kamp.

Instruktører

José dos Santos

Grad: 6. dan JKA
José dos Santos sensei er hovedinstruktør i Oslo Budo Kwai. José har en solid bakgrunn og lang fartstid innen Shotokan Karate-Do.

Nikolai Moi

Grad: 1. dan


PRAKTISK INFO
Alle er hjertelig velkomne til å trene hos oss. Timene passer til alle uansett nivå, alder og erfaring, så lenge viljen til å trene er tilstede. Vi tilpasser treningen til ditt nivå, om du er nybegynner, aktiv utøver eller kanskje erfaren med litt rust. Ingen påmelding nødvendig, det er bare å møte opp.

TRENINGSTIDER
Mandag kl. 19:00 - 20:30

Du finner oss i Aktivitetshuset K1 ved Tøyensenteret i Oslo
(Se "Her er vi" for flere detaljer).
Ikke nøl med å ta kontakt med oss dersom du lurer på noe!

NYHETER

SOMMER-GASSHUKU 2022

Read full article